No Image Available

David Bowie Een ster die op aarde viel (Dutch)

 Author: Wim Hendrikse  Category: Biography, Dutch  Publisher: Wedding Nederland B.V  Published: March 3, 2008  ISBN-13: 9789051795790  Pages: 423  Country: Netherland  Language: Dutch  Dimension: 17 x 2.8 x 24 cm
 Description:

David Bowie’Een ster die op aarde viel’ is de eerste oorspronkelijk Nederlandstalige biografie die over deze markante en intelligente superster is geschreven. Auteur Wim Hendrikse – zelf Bowie-fan van het eerste uur – is er op onnavolgbare wijze in geslaagd een betrouwbaar en vooral compleet en up-to-date beeld te schetsen van het leven van David Bowie, koning van de Glitter Rock en trendsetter van de jaren zeventig.

Als liedjesschrijver, zanger, filmacteur, toneelacteur en kunstenaar geldt Bowie als één van de meest invloedrijke popmusici ooit. Hij is vooral bekend om zijn bizarre en decadente biseksuele gedrag. Zijn leven en carrière worden gekenmerkt door drugs, seks, hoge pieken en diepe dalen en het exploiteren van zijn androgyne uiterlijk. In de jaren tachtig koos Bowie voor het grote geld; hij werd een superster, om later uit te groeien tot een cultfiguur.

Van de hand van Wim Hendrikse verschenen in 2005 de veelgeprezen Engelstalige naslagwerken ‘Never get old. David Bowie, man of ch-ch-changes’ part 1 en part 2. Onder verzamelaars en fans van het werk van Bowie worden ze beschouwd als standaardwerken.
Recensie(s)

David Bowie is een van de belangrijkste vernieuwers van de popmuziek, over wie al een groot aantal biografieen is verschenen. Deze biografie – de eerste oorspronkelijk Nederlandstalige – voegt daar weinig aan toe. De schrijver is een groot kenner en een groot liefhebber van het leven en werk van de Britse popster. Daarvan getuigt ook het tweedelige naslagwerk dat hij enkele jaren geleden bezorgde (‘Never Get Old. David Bowie: Man Of Ch-Ch-Changes’)*. Aan feitenmateriaal dus geen gebrek in deze biografie. Wat wel ontbreekt is een visie op het leven en werk van Bowie. Het gevolg is dat dit niet echt een boek is, maar een weinig samenhangende aaneenschakeling van feiten en anekdotes. Het enige houvast dat de lezer heeft, is de chronologische volgorde waarin Hendrikse zijn materiaal presenteert. Voor de echte fan is het ontbreken van visie en structuur wellicht geen bezwaar, omdat hij vast wel dingen tegenkomt die hij nog niet wist. Maar wie een consistente biografie verwacht, zal teleurgesteld worden. Het is geschreven door een enthousiaste fan met een grote kennis van zaken die echter over te weinig abstractievermogen en stilistische gaven beschikt om voldoende recht te doen aan zijn onderwerp. Met paginagrote kleurenfoto’s en register

 

 

Van de hand van Wim Hendrikse verschenen in 2005 de veelgeprezen Engelstalige naslagwerken ‘Never get old. David Bowie, man of ch-ch-changes’ part 1 en part 2. Onder verzamelaars en fans van het werk van Bowie worden ze beschouwd als standaardwerken.

De pers over ‘Never get old. David Bowie, man of ch-ch-changes’:

“Het meest omvangrijke naslagwerk over de uitvinder van de Glam Rock.” (Medium Music)

“Voor Bowie-fans vormt het een onmisbaar naslagwerk.” (Platenblad)

“Zijn ze hun geld waard? JA. Mijn advies: koop ze!” (Savagejaw.co.uk)

“Het meest complete, chronologische overzicht tot nu toe.” (Dagblad BN/De Stem)

“Iedere serieuze David Bowie-verzamelaar zou deze boeken te allen tijde bij de hand moeten hebben. Ik ben sprakeloos.” (Bassman)

 

(Visited 66 times, 1 visits today)

 Back